article header image

Idag på vägen hem så passerade jag central stationen som de håller på att bygga om. Och jag är väldigt entusiastisk över den “nya” central stationen som är mera “europeisk”. Tidigare var det mest 2-3 kiosker och ett stort väntrum men nu blir det en massa små mack barer, restauranger och affärer. Något som är väldigt vanligt i t.ex. Tyskland där tåg stationerna blir lite som en mini galleria där man kan plocka med sig allt det där som man inte har tid med annars.

Så när jag passerade passade jag på att flanera runt lite och titta på de (fortfarande bara en handfull) små “mini restauranger” som öppnat på nedre plan.

Skrot-nisse

Och döm om min förvåning när jag gick förbi Pocket shop (som ju faktiskt fanns redan innan ombyggnaden). Men där på bordet står en bok som jag läst mycket i mina dar.

IMAG0181

Det var väldigt nära att jag köpte den, för 79 kronor hade jag kunnat bli ägare till vad jag förutsätter är “The 2011 definitive edition” av min gamla trotjänare från 1981. Dock bortsätt från lite mindre justeringar så verkar min andra utgåva vara snarlik den moderna nya versionen och gissningsvis då även originalet från 1976.

Den största förändringen jag noterade var att den numera inte är lika hög min version är “nästan” A4 storlek den nya verkade vara lite lägre.

*Vissa saker ändras aldrig…och tur är väldet!*

DSC03139

Comments