article header image

Ptja, God jul kanske man borde sagt på julafton egentligen men inte jag då.

Då var det ju tänkt att vi skulle hälsa på min fader men Evelina tycket att vattkoppor lät roligare (det tyckte inte vi). Sen skulle vi ha hälsat på min moder på juldagen men så var det det där med vattkoppor igen…

Efter själva julen (helgen alltså) så hälsade Xiquns systers på med sina barn vilket väl borde ha varit trevligt men då roade jag mig med att vara sjuk istället för Evelina (som hade blivit frisk) vilket slutade med nån form av virusinfektion (?) och 40 graders feber nånstans mellan jul och Nyår…

Och då för att lyxa till det hela lite extra roade sig Evelina, som nu tack och lov var på dagis igen så jag kunde vara hemma sjuk i fred, med att bli sjuk igen (magen denna gång) så då fick man muntert med 40 graders feber gå och hämta och försöka underhålla henne. Som tur var var hon ganska trött och hade inte så mycket emot att spendera eftermiddagen sovandes med pappa tills mamma kom hem och kunde ta hand om henne…

Så nu sitter man här på nyårsafton och funderar på vad för mat som kommer funka bäst för en mage som levt på buljong och vitt bröd de sista dagarna… Inte som en del andra som funderar på vilken champagne som passar bäst till hummern (nu tycker jag i och för sig inte om vare sig hummer eller champagne så jag är inte så avundsjuk)…

Så om man tittar tillbaka på julen då, hur blev den?

Jodå efter omständigheterna faktiskt riktigt trevlig. Evelina led inte speciellt mycket alls av sina vattkoppor och verkade faktiskt tycka om att öppna julklappar. Ironiskt nog vart mitt “strump köp” (vi hade sagt att vi inte skulle köpa julklappar) till Xiqun ganska lyckade (eftersom hon köpte strumpor till mig också).

Julmaten vart även den ganska lyckad detta trots att vi inte planerat att ha någon julmat alls utan att vi skulle få oss den hos andra. Så vi gick in på Coop och panikshoppade några kassa prefab och vips hade vi ett färdiglagad julbord som vi kunde njuta av.

Sen spenderade vi annandagen (som vi ju skulle spenderat hos mor) med att städa vilket vi inte hunnit innan så även det var ju ganska lyckat…. trots allt…

IMG_7647

Så en god jul till er all från oss alla… och kanske då framförallt ett gått nytt år!

// Michael Medin

Comments